Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Perşembe ilçesinde bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Hamsi Festivali’nde binlerce vatandaşla bir araya geldi. Tonlarca hamsinin pişirilip ikram edildiği festivale yoğun katılım olurken, Başkan Güler’in ızgaranın başına geçerek hamsi pişirdiği anlar büyük ilgi topladı.
Vatandaşlarla sık sık fotoğraf çektiren ve yoğun sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Güler, pişirdiği hamsileri sıcak sıcak dağıtarak festival coşkusuna ortak oldu. Dev ızgaralarda pişen tonlarca hamsi, alanda uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edildi.
Festivalde Karadeniz’e özgü renkli görüntüler de dikkat çekti. Davul zurna eşliğinde horon oynayan vatandaşlar, festival alanında coşkuyu doruğa çıkardı. Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin gerçekleştirdiği nefes kesen flyboard gösterisi ve Kent Orkestrası'nın sahne aldığı dinletiler gün boyunca büyük beğeni topladı.
Kısa bir değerlendirme yapan Başkan Güler, Perşembe’nin hamsisinin eşsiz olduğunu vurgulayarak, “Her yerde hamsi yenir ama Perşembe’de bir başka yenir. Mutluluğun tablosu bu. Sakin şehirdeyiz ama bugün oldukça coşkuluyuz. Kentimiz her yönüyle çok güzel, Allah ağzımızın tadını bozmasın” dedi.
Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak ise festivalin birliktelik için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Perşembe balıkçının ve balığın merkezi. Pancar çorbamız, mısır ekmeğimiz, cevizli helvamız ve etkinliklerle sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu güzel organizasyon için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Perşembe Hamsi Festivali, gün boyu süren etkinliklerle devam etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: