Ferrero'nun Avustralya'daki Fındık Bahçesi ile ilgili yapılan " Türk Fındığına Darbe Vuracak" haberlerine İletişim Başkanlığından açıklama geldi.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından konuya ilişkin şu açıklama yapıldı;
Sosyal medyada paylaşılan ve basın yayın organlarında Ferrero’nun Avustralya’daki fındık bahçesi ile ilgili yapılan, “Türk fındığına darbe vuracak” şeklindeki haberler manipülasyon içermektedir.
HAKİKAT | Ferrero şirketi, Avustralya’daki fındık bahçesinden 2020’de rekolte beklentisini 5 bin ton olarak duyurmuştur.
Türkiye, 2022 yılında 765 bin tonla dünyanın en çok fındık üreten ülkesidir. Dolayısıyla iddiaya konu fındık bahçesinin Türkiye’deki fındık üretim ve piyasasını etkilemesi
düşünülemez.
Fındığın çikolata sektöründeki aroma özelliğinin önemi değerlendirildiğinde, Avustralya’da üretilen fındığın Türk fındığının lezzetini yakalayamayacağı da değerlendirilmektedir.
Türk Fındığına Darbe Vuracak Haberleri Manipülasyon
Yayınlanma :
19.09.2023 17:22
Güncelleme :
19.09.2023 17:22
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: