Ordu’nun Fatsa ilçesinde öğretmenlik yapan Özge Arslan, hayatında köklü bir değişime imza attı. Mesleğini bırakıp tarıma yönelen Arslan, eşi Uğur Arslan ile birlikte topraksız tarım sistemi kurarak çilek üretimine geçti.
Çift, kısa sürede büyük yol kat ederek yıllık gelirlerini 5 milyon TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Özge Arslan, “Projemiz başlangıcından bu yana maliyetleri karşıladı ve kendini amorti etti” dedi.
Kırsal kalkınma desteğiyle üretimlerini büyütmeyi amaçlayan Arslan çifti, kalite odaklı ürünleriyle iç piyasada yer edinmeyi ve Karadeniz bölgesine yayılmayı hedefliyor. “Sektörde açık var, benzer işlerle ilgilenenler için cesaret verici bir örnek oluşturduk” ifadelerini kullandılar.
Yorumlar
Kalan Karakter: