Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, 29 Kasım 2025 tarihinde sosyal medyada il genelinde Kur’an-ı Kerim sayfalarının yol kenarlarına saçıldığı yönünde paylaşımlar görüldüğü belirtildi. Açıklamada, kolluk birimlerinin adli makamlara bilgi verdiği ve olayla ilgili derhâl incelemelere başlandığı ifade edildi.
Yapılan çevre araştırması ve güvenlik kamera incelemeleri sonucunda, söz konusu Kur’an-ı Kerim ve meal sayfalarının geri dönüşüm merkezine kâğıt ve karton taşıyan bir araçtan, sürücülerin dikkatsizliği ve tedbirsizliği nedeniyle yola savrulduğu belirlendi. Olay sonrası yol kenarında bulunan sayfaların duyarlı vatandaşlar tarafından toplandığı kaydedildi.
Olayla ilgili (2) şüpheli şahsın yakalandığı ve alınan beyanlarda, taşıma sırasında gerekli özenin gösterilmediğinin tespit edildiği bildirildi. Konuyla ilgili tahkikatın devam ettiği belirtildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: