10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Ordu İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirilen “Temsili Askerlik Uygulaması And İçme Töreni”, duygu dolu anlara sahne oldu. Törene, Ordu Valisi Muammer Erol başta olmak üzere protokol üyeleri, jandarma personeli, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Programda ayrıca Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar ve İl Jandarma Komutanı Sadi Akman da yer aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, 31 engelli vatandaş temsili temel askerlik eğitiminin ardından yemin ederek askerlik heyecanını yaşadı.
Törende engelli askerler adına konuşan Jandarma Er Hasan Ergül, askerlik görevini yerine getirememenin burukluğunu yıllardır hissettiklerini belirterek, bir günlüğüne de olsa bu onuru yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Ergül, kendilerine bu imkânı sağlayan Jandarma Genel Komutanlığı ve Ordu İl Jandarma Komutanlığı’na teşekkür etti.
İl Jandarma Komutanlığı Kıdemli Başçavuşu Gökhan Özer ise yaptığı konuşmada, engelli vatandaşları kışlada ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Bugün sizlere askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından engelli askerlere terhis belgeleri ve çeşitli hediyeler, Vali Muammer Erol ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Tören geçişiyle devam eden program, jandarma stantlarının gezilmesiyle sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: