Ünye ilçesi Nuriye Mahallesi’nde yer alan 951 ada 68 parsel numaralı taşınmaz, borç nedeniyle yürütülen icra süreci kapsamında satış listesine alındı. Tapuda fındıklık vasfında kayıtlı olan taşınmazın toplam yüzölçümünün 3 bin 745,47 metrekare olduğu belirtildi.
Hazırlanan bilirkişi raporuna göre taşınmazın tamamı aktif olarak fındık bahçesi olarak kullanılıyor. Bahçede bulunan fındık ocaklarının yaklaşık 35-40 yıl önce tesis edildiği, dekarda ortalama 50 ila 55 fındık ocağı bulunduğu ve zirai bakım çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.
Taşınmazın Ünye sahil kuşağında, 0-250 metre rakım bandında bulunduğu ifade edilirken, muhammen bedeli 2 milyon 275 bin 373 lira olarak açıklandı. Satışta uygulanacak KDV oranı ise yüzde 10 olacak.
İlk artırma 21 Temmuz 2026 tarihinde saat 10.01’de başlayıp 28 Temmuz 2026 tarihinde aynı saatte sona erecek. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde ikinci artırma 18 Ağustos 2026 tarihinde başlayacak ve 25 Ağustos 2026 tarihinde tamamlanacak.
Satışa ilişkin ayrıntılı bilgi ve görsellere esatis.uyap.gov.tr adresinden 2025/46 SATIŞ dosya numarasıyla ulaşılabilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: